Kunststoffen Applicatie & Training Centrum (Curio)
(Bergen op Zoom)

Wat hebben wij je te bieden?

Ben je jong en wil je bijdragen aan een schonere wereld? Dan kan je bij ons werken aan innovatieve projecten, bijv. in de vorm van een stage. Het uitgebreide machinepark biedt de mogelijkheid om jonge professionals (operators en laboranten) breed op te leiden én zelf te laten werken aan de ontwikkeling van nieuwe materialen en producten.

Ook volwassenen die op zoek zijn naar werk in de kunststof sector kunnen zich laten omscholen. Hiervoor organiseren we speciale cursussen voor zij-instromers. Daarbij werkt het KATC samen met diverse bedrijven, UWV en IDS. Na de cursus heb je zo goed als zeker een baan!

Ben je al werkzaam in de sector, maar wil je bijvoorbeeld meer weten over een bepaalde verwerkingstechniek (bijv. spuitgieten), dan kunnen we je hiervoor een basis- of verdiepende training op maat aanbieden.

Ondernemers en start-ups die aan de slag willen met materiaal – en/of productontwikkeling, maar niet over de benodigde faciliteiten beschikken, kunnen hiervoor ook terecht bij het KATC. We faciliteren onder andere bij de uitwerking van een idee, het ontwikkelen van het materiaal of het product en ondersteunen bij het onderzoek op materiaaleigenschappen.

Omschrijving bedrijf

Het KATC is een open innovatiecentrum waar onderwijs en bedrijven elkaar ontmoeten voor de ontwikkeling van (groene) en circulaire kunststoffen (plastics), bijv. afbreekbare foodverpakking gemaakt uit plantenmateriaal. Daarnaast zijn we een opleidings- en trainingslocatie voor studenten én voor medewerkers uit de kunststofindustrie. We beschikken over een uitgebreid machinepark, een laboratorium voor onderzoek en het testen van materialen. Het KATC is onderdeel van Curio.

Kunststoffen Applicatie & Training Centrum (Curio)

Kunststoffen Applicatie & Training Centrum (Curio)
Van Konijnenburgweg 24
4611 HL Bergen op Zoom
http://www.curio.nl/katc

Wanneer kan ik op bezoek komen?

Wij openen onze deuren op woensdag 11 en vrijdag 13 oktober. Tussen 9.00 en 16.00 uur worden rondleidingen gegeven, waarbij je kennis maakt met de ‘wereld van de kunststoffen’. Hoe worden plantaardige en circulaire kunststoffen gemaakt? Welke apparatuur wordt daarvoor gebruikt? Wat voor kennis heb je daarvoor nodig en wat voor leuke banen worden er aangeboden in de regio? Na aanmelding maken we een afspraak welke dag en tijd het beste voor je uitkomt.

Aanmelden

Bezoekers kunnen zich aanmelden t/m woensdag 4 oktober 2023.

Ja, ik wil graag op bezoek komen!

Velden met * zijn verplicht.

Je gegevens
Kunststoffen Applicatie & Training Centrum (Curio) ontvangt je gegevens en zal contact met je opnemen voor het verdere verloop.Aanvullende informatie
Deze gegevens worden niet met Kunststoffen Applicatie & Training Centrum (Curio) gedeeld.