DON Bureau B.V.
(Bergen op Zoom)

Wat hebben wij u te bieden?

Werken bij DON Bureau
Bij DON Bureau geloven we in samen werken aan een betere wereld. Dit doen wij in afwisselende projecten voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Wij bieden onze collega’s vrijheid, ruimte en flexibiliteit. Daartegenover verwachten wij een ‘ja, en..’-mentaliteit. Aanpakkers die denken vanuit mogelijkheden en echt willen DOeN! Nooit werken wij naast elkaar. Altijd met elkaar, samen in één team. Zowel met collega’s als met opdrachtgevers. Door open te staan voor nieuwe inzichten en ons in te leven in de ander creëren we die unieke DON bijdrage.

Onze huiskamer
De huiskamer van DON Bureau is een ontmoetingsplek waar we onze kennis delen én elkaar inspireren. In onze platte organisatiecultuur werken we informeel maar klantgericht samen. Wij vinden het belangrijk dat hard werken gepaard gaat met ontspanning. Bijvoorbeeld door lekker te borrelen op de vrijdagmiddag, waarbij meer dan eens de barbecue tevoorschijn komt. Om zowel mentaal als fysiek in evenwicht te zijn, trekken wij er regelmatig sportief op uit. Zo gaan we regelmatig samen fietsen op ‘onze’ Brabantse Wal, de Limburgse heuvels of Franse bergen. Ook doen er jaarlijks DON’ers mee aan Skate4AIR: een schaatstocht voor het goede doel. Hierdoor blijven we in balans én dragen we ons steentje bij!

Persoonlijke ontwikkeling
Bij DON Bureau staat de mens centraal. Wij vinden het daarom belangrijk dat onze collega’s werken vanuit hun eigen kracht, kennis en expertise. Om onze jongste collega’s hierin te ondersteunen, is een persoonlijk ontwikkeltraject opgezet. In dit traject ga je actief aan de slag met je eigen leerdoelen, zodat je in korte tijd wordt opgeleid tot echte DONner.

Hoe dit werkt?
Al na de eerste paar weken voltooit elke nieuwe medewerker een meting om inzicht te krijgen in zijn of haar natuurlijke krachten en ontwikkelpunten. Dit maakt het mogelijk om gericht te werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Onder begeleiding van professionals bepalen we samen je leerdoelen en welke eerste stappen jij gaat zetten.
Op basis van je leerdoelen ga je in verschillende projecten aan de slag samen met onze ervaren collega’s. Zij ondersteunen je op verschillende vlakken en leren je de kneepjes van het vak. Daarnaast ga je zelfstandig of met andere jonge collega’s aan de slag met eigen projecten. Hierin heb jij de volledige controle en verantwoordelijkheid. Je wordt uitgedaagd om je eigen kracht en kwaliteiten te gebruiken om het project in goede banen te leiden. Zo word jij een echte DONner!

Werken bij DON Bureau is samen aan de slag voor een betere wereld. Voor vandaag en morgen.

Wij zijn op zoek naar collega’s die verbindingen willen leggen, samen de slimste weg bepalen én deze realiseren. Herken je jezelf in onze projecten en onze aanpak? Maar staat de ideale vacature voor jou niet op onze website? Ben je er van overtuigd dat jij een mooie bijdrage kan leveren aan onze projecten? Schroom dan niet om jouw motivatie met ons te delen. Tijd voor een kop koffie of thee maken we dan snel.

Ben je schoolverlater of heb je nog beperkt werkervaring binnen onze sector? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een persoonlijk leertraject waarin je wordt opgeleid tot echt DONner.

Herken jij jezelf en word je enthousiast van onze cultuur en werkzaamheden? Dan gaan we graag met jou in gesprek zodat we kunnen verkennen wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Denk je dat de werkzaamheden niet helemaal aansluiten? Schroom niet om alsnog contact op te nemen. Wij denken graag vanuit mogelijkheden!

Omschrijving bedrijf

Wij zijn DON Bureau
Een advies- en ingenieursbureau dat zich inzet voor eigenaren van infrastructuur en openbare ruimte. Op basis van onze inhoudelijke kennis, kennis van het areaal en de betrokken organisaties leggen wij verbindingen. Samen de slimste weg bepalen en deze realiseren op onze persoonlijke, creatieve en pragmatische wijze. Soms diep op de inhoud, altijd betrokken bij de organisatie. Hierbij richten wij ons op de kennisgebieden Assetmanagement, Techniek en Veiligheid, Duurzaamheid en Complexe projecten.
Wij handelen vanuit onze kernwaarden, soms zijn we eigenwijs, maar wel doordacht, op zoek naar de meest efficiënte oplossing voor onze opdrachtgevers. DON Bureau heeft een platte organisatie en ons kantoor is onze huiskamer, hier ontmoeten we elkaar.
Binnen DON Bureau hebben we een aantal Kennisgebieden:

Assetmanagement
Het vak van beheren wordt in Nederland met de dag uitdagender en diverser. Steeds meer vraagstukken komen samen in de openbare ruimte en de beheerder vervult daarin een centrale rol. Daar zijn bevlogen vakmensen voor nodig die goed begrijpen hoe het beheerspel gespeeld wordt. Assetmanagement kan hierin ondersteunen door een stabiele basis neer te leggen en de informatie te leveren die nodig is om strategische beslissingen te nemen.
Daarnaast is assetmanagement ook een jong vakgebied, dat nog steeds in ontwikkeling is. Wij dragen daar actief aan bij door het (mede)ontwikkelen van producten voor CROW (Beheersystematiek Openbare Ruimte, Waardemonitor), NEN en CEN. We hebben aan de basis gestaan van het iAMPro-portaal (assetmanagement voor alle beheerders van de openbare ruimte in Nederland) en we doen actief mee bij de ontwikkelingen van de Leerstoel Managing Public Space. Dit is DON Bureau: ontwikkelaars en experts op het gebied van assetmanagement.

Techniek en Veiligheid
Bruggen, sluizen, keringen en tunnels moeten op een veilige manier de juiste functie vervullen. Met onze technische expertise en kennis van wet- en regelgeving geven we invulling aan tunnel- en machineveiligheid. Daarbij leggen we relaties. Tussen veiligheid en doorstroming en techniek en menselijk handelen. Wij zetten onze expertise graag in voor uitdagende vraagstukken.
Onder andere Industriële automatisering, machineveiligheid en Tunnelveiligheid is de belangrijkste binnen dit kennisgebied.

Duurzaamheid
In 2050 moet onze samenleving energieneutraal, klimaatadaptief én circulair zijn. In sommige gevallen zelfs nog eerder. De afgelopen jaren is op verschillende niveaus werk verricht om te bepalen hoe deze doelstellingen behaald kunnen worden. Het is nu tijd voor de volgende stap: uitvoeren.

DON Bureau opereert precies op dit snijvlak tussen strategie en uitvoering. Onze duurzame adviseurs helpen opdrachtgevers om écht aan de slag te gaan met hun duurzame ambities. Dit doen zij bijvoorbeeld door kansen inzichtelijk te maken voor het duurzaam beheer en onderhoud van kunstwerken, geschikte maatregelen te selecteren voor de herinrichting van een straat en door praktisch inzicht te geven in de kosten, prestaties en risico’s van duurzame maatregelen in het duurzaam GWW.
Binnen een jong team ga jij een bijdrage leveren aan dit soort projecten. Jij helpt decentrale overheden bij het praktisch vertalen en verwezenlijken van hun duurzame ambities. Bij vraagstukken in de gebouwde omgeving en infrastructurele projecten. Daarnaast ga je je bezighouden met de verdere ontwikkeling van ons Adviesmodel Duurzame Ontwikkeling. Een innovatie tool om duurzame vraagstukken integraal én praktisch te benaderen.

Complexe Projecten
De komende decennia staan in het teken van de vervangingsopgave in de infrastructuur en openbare ruimte. De beperkte inpassingsruimte met diverse belanghebbenden zorgen voor een complexe omgeving waarbij in de projecten veel van onze inventiviteit zal worden gevraagd. Daarbij rekening houdend met de uitdagingen op het gebied van klimaatadaptie, energietransitie, circulariteit en mobiliteit. We kennen het areaal, het gebruik ervan, de toegepaste technieken en de betrokken organisaties. We zetten onze jarenlange kennis en expertise graag in als technisch adviseur of technisch manager.

Onder andere Contractvorming, Projectbegeleiding en Samenwerkingsvormen vallen binnen dit vakgebied.
Dit zijn wij, DON Bureau, gewoon DOeN!

DON Bureau B.V.

DON Bureau B.V.
Prins Berhardlaan 64
4615 BD Bergen op Zoom
http://www.donbureau.nl

Wanneer kan ik op bezoek komen?

U bent welkom van maandag 17 oktober tot en met vrijdag 21 oktober op ons kantoor in Bergen op Zoom. Indien u interesse heeft in een bepaald vakgebied en/of richting dan dit graag aangeven bij de aanmelding zodat wij hier rekening mee kunnen houden en de juiste collega aan u kunnen koppelen.

Aanmelden

Bezoekers kunnen zich aanmelden t/m vrijdag 14 oktober 2022.

Ja, ik wil graag op bezoek komen!

Velden met * zijn verplicht.

Uw gegevens
DON Bureau B.V. ontvangt uw gegevens en zal contact met u opnemen voor het verdere verloop.Aanvullende informatie
Deze gegevens worden niet met DON Bureau B.V. gedeeld.