Buro Pontifex
(Hoeven)

Wat hebben wij u te bieden?

Wat is mediation?
Bij mediation kiezen partijen die met elkaar in conflict zijn ervoor om sámen, met behulp van een neutrale en deskundige tussenpersoon (de mediator), te zoeken naar een oplossing die voor alle betrokken partijen aanvaardbaar is.

Conflicten ontstaan wanneer de communicatie verstoord raakt. Vaak onbedoeld. Deze (aankomende) conflicten kunnen zich afspelen bij alles wat we doen en waar we komen: in het persoonlijke leven, op de werkvloer, in de woonomgeving, bij de overheid, in het maatschappelijke leven.

Als verschillende mensen met elkaar in conflict zijn en men hier niet zelf uit kan komen, kan het inschakelen van een advocaat en daarna de gang naar de rechtbank uitkomst bieden. Het risico is echter groot dat de situatie hierdoor verder escaleert en de uitkomst niet voor iedere betrokken partij even wenselijk is. Een dergelijk proces gaat daarnaast gepaard met hoge kosten.

Omschrijving bedrijf

Bij Buro Pontifex begeleiden we gezinnen die te maken hebben met een scheiding. Dat kunnen gezinnen zijn die gaan scheiden en alles (juridisch, financieel, fiscaal) onder begeleiding van een mediator willen regelen. Als oprichter van Buro Pontifex heeft Frank Roelen jarenlange ervaring als mediator. Mede dankzij zijn uitgebreide kennis van het familierecht en specialisaties ten aanzien van alle financiële en fiscale zaken, kan hij een scheiding van A tot Z begeleiden.

Daarnaast begeleiden we binnen de jeugdzorg gezinnen die gaan scheiden of al gescheiden zijn, maar waar inmiddels sprake is een zogeheten hoog-conflict-scheiding. Bij deze gezinnen zitten de kinderen vaak in de knel. Met een team bestaande uit psychologen, een kindertherapeut en een mediator begeleiden we deze gezinnen bij de reorganisatie van het ouderschap en het oplossen van de relatie problematiek. Met als doel, kinderen meer kwaliteit van leven geven.

Door ons werk zien we achter hoeveel Nederlandse voordeuren er sprake is van dit soort problematiek. Het is mooi en belangrijk werk om deze gezinnen te mogen begeleiden naar rustiger vaarwater.

Buro Pontifex

Buro Pontifex
Hofstraat 8
4741 AK Hoeven
https://www.buro-pontifex.nl/

Wanneer kan ik op bezoek komen?

We leven anno 2023 in een gepolariseerde maatschappij en zien dat terug in allerlei conflicten, groot en klein. Wil je meer weten over wat mediation hierin kan doen? Of hoe jij misschien in de toekomst een bijdrage kan leveren aan het oplossen van conflicten? Zodat betrokkenen weer beter in hun vel zitten en de wereld zo weer een stukje mooier wordt? Meld je dan aan voor de lezing en workshop op woensdagochtend 11 oktober.

Tijdens de lezing vertellen we je meer over het boeiende vak van mediation. We gaan in op de verschillende gebieden waarop mediation inzetbaar is. De voor- en nadelen ten opzichte van juridische procedures. Maar ook wat conflicten en de daarmee gepaard gaande stress met mensen doet. En we gaan onderzoeken wat jouw conflictstijl is. Meld je dus snel aan!

Aanmelden

Bezoekers kunnen zich aanmelden van maandag 4 september 2023 t/m woensdag 4 oktober 2023.