Educura
(De Heen)

Wat hebben wij u te bieden?

Ons dagbestedingsprogramma is bedoeld voor jongvolwassenen met verschillende soorten ontwikkelingsproblematiek en verminderde zelfredzaamheid. Het is een passend alternatief voor arbeid, educatie en/of vrijetijdsbesteding. Wij bieden de mogelijkheid om één of meerdere dagen per week deel te nemen aan een gestructureerd dagprogramma met ontspannen en belevingsgerichte activiteiten.

Omschrijving bedrijf

In Notendaal, een plaatsje tussen Nieuw-Vossemeer en Steenbergen, is de dagbesteding van Educura gevestigd. We beschikken daar over een eigen huis met een sier- en moestuin, schapen, eenden, kippen, duiven, konijnen en cavia’s. Een fijn huis met uitzicht op het weidse polderlandschap, een huis dat rust ademt. Het is niet extreem groot, maar past perfect bij de bewust verkozen kleinschaligheid van Educura die maakt dat we iedereen de zorg en aandacht kunnen geven die wij met elkaar zo belangrijk vinden. Het huis is ideaal om met een groep van maximaal 10 personen op een leuke en uitdagende manier de dag zinvol door te brengen.

Ontspanning en plezier staan voorop

De dagbesteding van Educura is allesbehalve een sociale werkplaats waar structureel productie gedraaid moet worden. We bepalen samen wat we gaan doen en wat vandaag niet afkomt dat doen we een andere keer. Daardoor heerst er een ontspannen en vrije werksfeer waarbij we heel flexibel inspelen op dat wat we zelf bedenken en het kan dus zomaar gebeuren dat we puur vanuit ons aller enthousiasme ineens werken aan een spontaan bedacht project dat we in één dag maken.

De begeleiding is op groepsniveau, maar er is ook genoeg ruimte voor individuele begeleiding

Het merendeel van de groepsdeelnemers is 18-plus en zij komen naar Notendaal – iedereen wordt door ons opgehaald en thuisgebracht – voor een zinvolle, leerzame daginvulling die past bij hun interessewereld. Verder komen er ook jongvolwassenen voor een stage, is er vakantieopvang en bieden wij ruimte aan jongeren die tijdelijk zorg nodig hebben. In alle gevallen zorgen wij dat de groep zo is samengesteld dat de harmonie gewaarborgd is en dat we van elkaar kunnen leren.

Educura

Educura
Pelsendijk 13a
4655 TK De Heen
http://www.educura.nl

Wanneer kan ik op bezoek komen?

Graag ontvangen wij op donderdag 19 maart tussen 10.00-15.00 uur ouders, jongvolwassenen en andere geïnteresseerden in onze dagbesteding op onze mooie locatie in het buitengebied van Steenbergen. Zij worden ontvangen met een bakje koffie/thee en krijgen een rondleiding in ons pand en aangrenzende moestuin/dierenverblijven.

Aanmelden

Bezoekers kunnen zich aanmelden t/m donderdag 12 maart 2020.

Ja, ik wil graag op bezoek komen!

Velden met * zijn verplicht.

Uw gegevens
Educura ontvangt uw gegevens en zal contact met u opnemen voor het verdere verloop.Aanvullende informatie
Deze gegevens worden niet met Educura gedeeld.